141. (Inlägg)

Information

Speech type
Inlägg
Speech number
141
External speaker
Jette Waldinger-Thiering
Speaker role
Schleswig-Holstein
Date

Kære formand, kære nordiske venner, I skal have tusind tak for, at jeg og mine kollegaer, som er observatører fra Slesvig-Holsten her i Nordisk Råd, er blevet inviteret til jeres årlige session, som heldigvis kan foregå under fysiske rammer og ikke pr. video. 

Norden og det nordiske samarbejde er det vigtigste for Slesvig-Holsten, og det er også det vigtigste for Tyskland. I har i det nordiske samarbejde en styrke - en styrke, som I også har valgt at lade os se i de emner, I har valgt. Det store emne, nemlig corona, som har præget i de sidste 2 år, har virkelig sat sit spor, og I har virkelig, og det beundrer jeg jer meget, meget for, i jeres nordiske samarbejde kunnet reflektere over den tid - coronatiden - I har været sammen om: Har grænselukningen virkelig været det, der skulle til for at sætte en stopper for corona? Og der skal ikke herske tvivl om, at vi i Slesvig-Holsten i grænseområdet virkelig har været ramt af grænselukninger og grænsekontrol, for vi har et fælles vækstområde og et samarbejde, som virkelig ikke havde godt af, at der var grænsekontroller og grænselukninger.

Så, kære venner, det har virkelig igen været en stor oplevelse at være med til jeres session, og jeg vil bare lige sige, at aftenen i går virkelig viste, at I også gør en indsats for Grønland og Færørerne, og som en del af det danske mindretal i Slesvig-Holsten vil jeg sige, at det er rigtig godt, at vi holder øje med Grønland og Færøene, for de hører med til det nordiske, og det er dem, vi skal passe på. Lad os i fællesskab træde et skridt frem for at gøre et godt stykke arbejde for vores børn og unge, som er vores fremtid her i Østersøområdet. Tusind tak.