Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

Eva Kjer Hansen er ny dansk minister for nordisk samarbejde

03.05.18 | Nyhet
Eva_K_Hansen
Fotograf
Steen Brogaard
Eva Kjer Hansen fra det danske parti Venstre blev den 2. maj udnævnt til ny minister for nordisk samarbejde. Hun tager over efter Karen Ellemann, der har varetaget positionen siden november 2016.

- Jeg glæder mig meget til at stå i spisen for den danske regerings indsats i Nordisk Ministerråd. Jeg har fulgt det nordiske samarbejde gennem årene - både som minister og som medlem af den danske delegation i Nordisk Råd. Det var blandt andet på mit initiativ, at Nordisk Råd har fået tilknyttet en medarbejder i Bruxelles med det formål at styrke de nordiske landes indflydelse i EU, siger den nyslåede danske minister for Nordisk samarbejde og fortsætter:
- For nylig havde Henrik Dam Kristensen (A) og jeg et rigtig godt møde med præsidenterne for kokkelandsholdene i hhv. Sverige, Norge og Danmark. De ønsker et tættere samarbejde på tværs af landene, ikke mindst for at styrke rekrutteringen inden for restaurationsbranchen.

 

En spændende fremtid med mange muligheder

Samtidig med at blive nordisk samarbejdsminister er Eva Kjer Hansen også blevet udnævnt til minister for fiskeri og ligestilling. Tidligere har Eva Kjer Hansen været miljø- og fødevareminister, minister for fødevarer, landbrug og fiskeri samt socialminister og minister for ligestilling. Der er dermed indtrådt en erfaren kvinde, som medbringer sig mange relevante indsigter i politiske områder, der alle vil komme til gavn for det nordiske samarbejde.
- Der er mange muligheder for at udvikle det nordiske samarbejde. Det er båret af et interesse- og værdifællesskab, som vi skal værne om og udvikle. Det bliver spændende!, siger Eva Kjer Hansen.