Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

Folkemødet 2022: Skal vi prioritere energi- og klimakrisen eller biodiversitetskrisen?

18.06.22 | Evenemang
alt=""
Photographer
iStock
For at Norden kan blive den mest bæredygtige region, skal vi gøre os uafhængige kul, olie og gas og i stedet omstille os helt til at benytte energi fra fx vind og sol. Men en stor udvidelse af havvindmølleparker og andre store byggeprojekter i de danske farvande vil presse naturen, som har svære vilkår.

Information

Dates
18.06.2022
Time
16:30 - 17:30
Location

Folkemødet
Røgeriets Debattelt (F13)
Allinge
Danmark

Type
Debatmøde

Danmark og Norden står midt i to forskellige kriser: En energi- og klimakrise, og en biodiversitetskrise. Hvordan bærer vi os ad for at løse dem begge samtidig? 

For at Danmark og Norden bliver den mest bæredygtige region skal vi gøre os uafhængige kul, olie og gas og i stedet omstille os helt til at benytte energi fra fx vind og sol. Heldigvis blæser det rigtigt meget i de danske farvande. Især i Nordsøen, som har det største potentiale for at udvikle energi fra havvind i alle de europæiske havområder.

Men en stor udvidelse af havvindmølleparker og andre store byggeprojekter i de danske farvande vil presse naturen, som har svære vilkår. Miljøstyrelsen målinger af niveauet af næringsstoffer, skadelige kemikalier og mikroplastik, og status for dyre- og planteliv viser nemlig, at den samlede økologiske tilstand i de danske farvande er dårlig.

Vi stiller derfor spørgsmålet; hvordan kan Danmark og Norden løse begge kriser på samme tid og have aktiviteter i og ved havet, som både tilgodeser klima, natur, erhvervsinteresser. 

Panel

  • Marton Leander Vølstad, Rådgiver, Nordisk Energiforskning
  • Henrike Semmler Le, Senior Advisor, Oceans and Fisheries WWF Verdensnaturfonden
  • Morten Dyrholm, Group Senior Vice President, Vestas     
  • Rasmus Nordqvist, Medlem af Nordisk Råd
  • Ole Lundberg Larsen, Underdirektør, Fiskeripolitik og Bæredygtighed, Danmarks Fiskeriforening

Moderator: Vibeke Hartkorn, journalist