Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

BŪTENT! 2022

Audience at BŪTENT!-festival

Audience at BŪTENT!-festival

Fotograf
BŪTENT!
Den 2. og 3 september 2022 i Litauen

Demokratifestivalen BŪTENT! (“Giver mening!”) i Birštonas danner endnu engang rammen om debatter med repræsentanter fra politiske, akademiske, kulturelle og ikke-statslige organisationer samt erhvervsliv, som drøfter udviklingen inden for centrale områder, udveksler idéer og skaber nye former for samarbejde.

Holdninger udveksles og tager form takket være den store mangfoldighed af deltagere. Målet er at øge tolerancen mellem mennesker og styrke demokratiet.

Events

Bemærk: Tidspunkterne er angivet i lokal tid, østeuropæisk sommertid (EEST)/GMT+3

2. september kl. 17.00: Hvis ikke mig, hvem så? Sådan mobiliseres civilsamfundet i Litauen og de nordiske lande

Denne forelæsning dykker dybere ned i, hvordan civilsamfundet mobiliseres i tilfælde af kriser i Litauen og de nordiske lande, og hvordan dette kan udvikles.

2. september kl. 20.00: Død planet kontra grøn omstilling – kender vi den virkelige pris?

Lande og regioner enes om ambitiøse planer for at bekæmpe klimaforandringerne og deres konsekvenser. Samtidig ser vi en voldsom stigning i energi- og brændstofpriser. Mange spørger derfor sig selv, om vi overhovedet har råd til den grønne omstilling. Er en død planet kontra tomme pengepunge det eneste alternativ, vi har?

3. september kl. 14.30: Hvordan kan teknologi styrke demokratiet?

Vores tiltro til digitale tjenester er nødt til at stige i takt med, at verden bliver mere digital. Nye teknologier giver et væld af muligheder for udvidelse af og inklusion i demokratiet.

3. september kl. 17.30: Hvordan skaber man et resilient samfund? Erfaringer fra Litauen, Finland og Sverige

Ruslands aggression mod Ukraine har forandret den globale sikkerhedssituation og tvunget mange lande til at genoverveje deres forsvarsstrategier, og her spiller civilforsvaret en vigtig rolle.