135. (Inlägg)

Information

Speech type
Inlägg
Speech number
135
External speaker
Pipaluk Lynge-Rasmussen
Speaker role
Västnordiska rådet
Date

Ærede præsident, kære nordiske venner. Det er mig en stor ære at stå her foran jer for Vestnordisk Råd og få lov til at deltage i Nordisk Råds session. Relationen mellem Vestnordisk Råd og Nordisk Råd har altid båret præg af et meget tæt og godt samarbejde mellem os i Norden og i Vestnorden. Det blev endnu en gang slået fast i morges, da Nordisk Råds præsident og jeg sammen underskrev en opdateret samarbejdsaftale, som vil lede til endnu stærkere relationer mellem rådene. Vi glæder os til det fortsatte samarbejde ud fra den nye aftale.

Vi følger i disse dage godt med i et andet meget vigtigt politisk møde, i COP26-klimatopmødet i Glasgow. Det er helt afgørende for hele planeten og ikke mindst for os i Vestnordisk Råd, at vores ledere opnår et afgørende og ambitiøst resultat, så vi kan vende skuden og genopbygge vores samfund på en bedre og grønnere måde. Vi i Vestnordisk Råd sætter fokus på klimaindsats og grøn omstilling hele denne vinter og afholder en temakonference om emnet i januar 2022 i Akureyri på Island. Vi inviterer selvfølgelig vores venner i Nordisk Råd til temakonferencen. Vi inviterer også til en udskudt temakonference næste sommer om de unges forhold og til vores årsmøde i august.

Kære venner, det er dejligt at få lov til at samles igen og gense kolleger efter en svær tid med lukkede grænser og digitale møder. Vi glæder os til et fortsat tæt og godt samarbejde med Nordisk Råd og vil ønske jer fortsat god session her i København. Qujanaq.