Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Dansk.

Stiftelsen Ålandsfonden för Östersjöns fremtid (Östersjöfonden), Åland

Östersjöfonden, der består af medlemmer fra Finland, Sverige, Danmark og Åland, har som sit vigtigste arbejdsområde i sin virksomhed at beskytte Østersøens marine miljø.

Fondet har arbejdet på at udbrede kendskabet til dets formål bl.a. ved at skabe netværk til mange miljøorganisationer og præmiere forskere, organisationer og private personer, der arbejder med spørgsmål vedr. Østersøen.

I de 15 år, fondet har eksisteret, har det uddelt 41 priser til i alt 48 personer. Herunder også præmieret indsatser der er til gavn for de baltiske lande og Rusland.

Alle disse præmierede forslag har bevirket, at myndighederne har tilrettelagt deres indsats under hensynstagen til disse forslag. I flere år har fondet udgivet et magasin, hvor der var debatindlæg fra fagfolk.

Herudover har fondet også arrangeret seminarer. Östersjöfondens virke be-tyder og har betydet meget for beskyttelse af Østersøens marine miljø.

Denne privatetablerede og helt uafhængige fond har bevist, at blot relativt få aktører kan skabe opmærksomhed omkring de vigtige miljøspørgsmål vedr. Østersøen.