Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

Nordisk kulturbølge rammer USA

27.11.12 | Nyhet
Dans
Photographer
Johannes Jansson/norden.org
Norden er cool – Washington sætter nu en hel måned af til mere end 700 nordiske kunstnere. Fra den 19. februar – 17. marts 2013 fylder forfattere, sangere, kokke, musikere, skuespillere, dansere og designere fra hele Norden den amerikanske hovedstad.

For første gang nogen sinde har USA’s største kulturinstitution The Kennedy Center i Washington inviteret alle de nordiske lande til at vise det bedste fra kunsten, kulturen og samfundslivet i Norden. Det sker, når kulturfestivalen Nordic Cool 2013 præsenterer mere end 700 kunstnere fra hele Norden inklusive Grønland, Åland og Færøerne.

I fire uger kan det amerikanske publikum se nordisk performance, teater, dans, musik, litteratur, film og design. Nordic Cool byder også på det bedste fra Ny Nordisk Mad, og som noget helt nyt udforsker festivalen også samfundslivet i de nordiske lande med fokus på de vigtigste politiske fokusområder som fx miljø, ligestilling, børn og unge, grøn vækst og innovation.

International profilering

Nordic Cool er den seneste i Kennedy Centrets eksklusive række af årlige internationale udstillinger og kulturfestivaler. I 2011 åbnede centret dørene for indisk nutidskunst og -kultur under titlen Maximum India. Kennedy Centrets valg af Norden som deres næste store satsning glæder derfor Hadia Tajik, Norges kulturminister og nuværende formand for de nordiske kulturministre:

- Nordic Cool er en enestående mulighed for at profilere de nordiske lande internationalt. Det gælder ikke bare design, film, arkitektur og ny nordisk mad, som længe har nydt international opmærksomhed. Med Nordic Cool kan vi nu præsentere et kræsent internationalt publikum for et massivt opbud af nordisk kunst og kultur – sammen med vores nordiske politiske kerneværdier, siger Hadia Tajik.

At USA’s største kulturinstitution i en hel måned åbner dørene for så mange kunstnere, kulturpersonligheder og debattører er mere end et skuldeklap til de nordiske lande. Det viser samtidigt, at Norden som region har stigende global indflydelse. I hvert fald så længe vi står sammen, fortsætter den norske kulturminister.

Sideløbende med Kennedy Centrets omfattende kunstneriske program afholder de nordiske ambassader i Washington sammen med Nordisk Ministerråd en lang række side events, seminarer og debatarrangementer.

Se programmet for Nordic Cool

Se pressemeddelelsen fra Washington Center

De nordiske ambassaders programmer:

Embassy of Denmark: www.usa.um.dk
Embassy of Finland: www.finland.org
Embassy of Iceland: www.iceland.is/iceland-abroad/us
Embassy of Norway: www.norway.org/embassy/washington
Embassy of Sweden: www.swedenabroad.com

Læs mere på www.kulturstyrelsen.dk/

Om Nordic Cool

Nordic Cool 2013 er en nordisk kulturfestival i Washington. Nordic Cool 2013 er blevet til i et samarbejde mellem John F. Kennedy Center for the Performing Arts, Nordisk Ministerråd og de nordiske ambassader i Washington og de respektive kunst- og kulturudvekslingsorganer i de nordiske lande, samt Grønland, Åland og Færøerne.

 Nordic Cool 2013 er primært finansieret af John F. Kennedy Center for the Performing Arts i Washington. Der er ydet tilskud fra Nordisk Ministerråd og de respektive nordiske lande og fra Nordisk Kulturfond.