Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Norwegian Bokmål.

Kunnskapsminister Røe Isaksen: Sett nordiske språk på timeplanen!

23.03.17 | Nyhet
Nordisk topmøde på Arendalsuka om uddannelse
Over hele Norden markeres Nordens dag 23. mars med heiste flagg og hyggelige arrangementer. Foreningen Norden og den norske kunnskapsministeren oppfordrer skoler til å gi elevene lærerik, relevant og spennende undervisning om Norden.

I dag besøker kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen Rothaugen skole i Bergen. Her deltar ministeren i Nordisk skolechat som er åpen for alle grunnskoleelever i hele Norden. Gjennom møter i et roterende og sikret chatrom får elevene møte jevnaldrende fra hele Norden, for å bli kjent og løse oppgaver sammen. Det er gratis å delta.

 Sett Norden og nordiske språk på timeplanen

Språk er nøkkelen

- Språk er nøkkelen til nordisk samhørighet og mobilitet. Det nordiske språksamarbeidet er en sentral del av det nordiske samarbeidet. Et nordisk språkfellesskap og en god forståelse av hverandres nabospråk fremmer et nordisk utdanningsfelleskap og et felles nordisk arbeidsmarked. Jeg vil derfor oppfordre lærere og skoleledere til å sette Norden og nordiske språk på timeplanen, sier den kunnskapsminister Røe Isaksen som gjennom det norske formannskapet i Nordisk ministerråd har samarbeidet med Foreningen Norden om å sikre at alle skoler i Norge har fått inspirasjon til å feire Nordens dag 23. mars.

Her er forslag til hvordan dagen kan fylles med lærerik, relevant og spennende undervisning:

Og hvem sier at det ikke kan være Nordens dag hver dag?