Her er de nominerede til Nordisk Råds litteraturpris 2024

22.02.24 | Nyhed
Nordiska rådets litteraturpris 2024, nominerade
Photographer
norden.org
13 romaner, digtsamlinger og beretninger er nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2024. Listen over årets nominerede viser et stærkt skønlitterært felt, som spænder over hele Norden. Prisen er blevet uddelt siden 1962.

Nordisk Råds litteraturpris gives til et værk, som er skrevet på et af de nordiske sprog, og som lever op til høje litterære og kunstneriske krav. Gennem seks årtier har de prisvindende værker afspejlet den tid, som vi lever i, og åbnet op for nye veje i litteraturen.  

Det er de nationale medlemmer i bedømmelseskomitéen, der har nomineret værkerne til Nordisk Råds litteraturpris 2024. 

Her er de nominerede: 
 

Danmark

Finland

Færøerne

Island

Norge

Det samiske sprogområde

Sverige

Åland

Prisen uddeles i Reykjavik

Vinderen af Nordisk Råds litteraturpris 2024 offentliggøres til efteråret (opdateres), og vinderen modtager prisen i forbindelse med Nordisk Råds session i Reykjavik, Island. Vinderen modtager prisstatuetten "Nordlys" og 300.000 danske kroner.   

Om Nordisk Råds litteraturpris

Nordisk Råds litteraturpris er siden 1962 blevet uddelt til et skønlitterært værk skrevet på et af de nordiske sprog. Det kan være en roman, et drama, en digtsamling, en novellesamling eller en essaysamling, som opfylder høje litterære og kunstneriske krav.

Formålet med Nordisk Råds fem priser er at øge interessen for det nordiske kulturfællesskab og det nordiske miljøsamarbejde, samtidigt med at anerkende fremtrædende kunstneriske og miljømæssige indsatser.