Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Dansk.

Washingtons busser kører rundt med nordiske mænd på barsel

26.02.13 | Nyhet
Nordic Cool
Fotograf
onlyinscandinavia.com
Stor kampagne i USA gør netop nu reklame for Norden og nordiske kerneværdier. Bag kampagnen Only in Scandinavia står de nordiske turistorganisationer og Nordisk Ministerråd.

Indbyggerne i Norden er de lykkeligste og mest ligestillede. Det er også dem, der spiser flest sild i Verden. Det er nogle af budskaberne i en helt ny kampagne, som de næste uger skal øge amerikanernes kendskab til Norden og nordboernes livstil. Kampagnen kører samtidigt med den store nordiske kulturfestival Nordic Cool i Washington.

Bus- og metropassagererne i den amerikanske hovedstad bliver den næste måned ledt indenfor i nordisk selvforståelse. Store bannere på busser og metrostationer fortæller blandt andet, at indbyggerne i de nordiske lande hører til blandt verdens lykkeligste og at nordiske fædre har verdensrekord i barselsorlov.

Med den nye kampagne vil de nordiske lande markere sig tydeligere og skarpere i amerikanernes bevidsthed.  Kampagnen har derfor koncentreret sig om at præsentere det, der skiller sig ud ved at være særligt nordisk. Både det sjove, det underfundige og det politiske.

Kampagnen har sammen med kulturfestivalen Nordic Cool allerede skabt overskrifter i de fleste store amerikanske trykte og sociale medier.