Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Dansk.

24-timers klimabrainstorm med nordiske vindere

27.05.20 | Nyhet
Clothing store
Fotograf
Yadid Levy/Norden.org
Ungdommens Nordiske Råd og Regeneration 2030 har sammen deltaget i årets danske digitale klimabrainstorm for at dyste mod over 100 andre i at finde bæredygtige løsninger til at opnå verdensmålene. Det nordiske bud blev honoreret med en delt førsteplads sammen med 4 andre. Stærkt!

- Vores idé havde fokus på at tænke på tværs af landegrænserne og skabe en digital genbrugsplatform for køb af møbler for unge mellem 25 og 35 år i Norden, forklarer Jonas Færgeman, formand for ReGeneration 2030. Han deltog sammen med Stinne Vognæs, ReGeneration 2030 og Amalie Hervad-Jørgensen og Henry Winckle fra Ungdommens Nordiske Råd i den danske digitale klimakonference. Det er Politiken som sammen med organisationen Holdbart.dk, der står bag arrangementet, som de selv beskriver således:   - I én stor fælles digital brainstorm skal over 100 deltagere komme med deres bud på, hvordan »vi mobiliserer vores fælles hjernekapacitet og hjælper hinanden med at få det bedste ud af krisen – for klimaet!«. Coronakrisen har tvunget de fleste til at aflyse forretningsrejsen, sætte pendlerkortet på pause og downloade Microsoft Teams, så det meste arbejde kan ske i hjemlige omgivelser, kilde: Politiken.

Et opgør med brug-og smid væk-kultur

- Løsningen er en inspiration til alle, til hvordan man kan lave en bæredygtig startup, der skal gøre de nordiske unge bedre til at have et grønt forbrug, lyder det fra Jonas Færgeman. Konkret er løsningen et opgør med brug-og smid væk-kultur baseret på cirkulær økonomi, der giver nordiske unge mulighed for at lease kvalitetsmøbler, der holder længere. Holdets idé har fået feedback fra en juri bestående af 12 repræsentanter fra fx Dansk Industri, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og Fridays For Future. De har samlet set altså fundet den nordiske idé så god, at den blev blandt de fem vindere.   

Fakta - Team Norden:

  • Amalie Hervad-Jørgensen, Ungdommens Nordiske Råd
  • Henry Winckle, Ungdommens Nordiske Råd  
  • Stinne Vognæs, ReGeneration 2030
  • Jonas Færgeman, ReGeneration 2030