Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Norwegian Bokmål.

Nordens dag 2023: Med krig i nærområdene, hvor går Norden?

23.03.23 | Evenemang
alt=""
Fotograf
norden.org
Nordens dag nærmer seg. Start dagen med en god frokost og sinnrik samtale om det nordiske samarbeidet i en usikker tid, moderert av Hilde Sandvik («Norsken, svensken og dansken»).

Information

Datum
23.03.2023
Tid
08:00 - 09:00
Plats

Domus Bibliotheca
Karl Johans gate 47
Oslo
Norge

Typ
Frokostmøte

Krigen i Ukraina har endret Norden. Med Sverige og Finland på vei inn i NATO åpnes nye muligheter for tettere nordisk samarbeid. Samtidig har Nordisk råd begynt å diskutere hvorvidt det er behov for å revidere Helsingforsavtalen – også omtalt som «Nordens grunnlov», slik at avtalen også omfatter det nordiske samarbeidet om sikkerhet og beredskap.

Hvilke følger får den nye sikkerhetspolitiske situasjonen for det nordiske samarbeidet? Hva gjør endringene med Nordens posisjon – i Europa og verden? Skal vi ha en nordisk forsvarskommisjon, slik blant andre tidligere statsminister Magdalena Andersson nylig tok til orde for? I denne artikkelen kan du lese mer om forslaget:

Velkommen til frokost og paneldebatt på Domus Bibliotheca!

I panelet:

Ordstyrer er journalist og forfatter Hilde Sandvik, programleder for podkasten og radioprogrammet «Norsken, svensken og dansken».

Arrangementet starter 08.00. Frokost serveres fra 07.30.

Påmelding og praktisk informasjon

Arrangementet er gratis og åpent for alle, men krever påmelding i forkant. Arrangementet vil bli strømmet, og du kan også registrere deg for digital deltakelse.

Arrangører: UiO:Norden, Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd, Stortinget og Nordforsk.