Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

Fundur fólksins 2023: Social bevidsthed og demokrati – hvordan styrker vi unges deltagelse i det sociale liv?

15.09.23 | Evenemang
alt=""
Photographer
Nordland fylkeskommune
Deltagelse i fritidsaktiviteter og klubber kan styrke de unges selvtillid og forebygge mistrivsel. Trods dette står de nordiske lande over for en udfordring med færre unge, der deltager i det sociale liv. Hvilke tiltag skal vi sætte i gang for at modarbejde denne udvikling?

Information

Dates
15.09.2023
Time
10:00 - 10:40
Location

Fundur fólksins
Norræna húsið
Reykjavík
Island

Type
Debatmøde

Island og de øvrige nordiske lande er kendte for deres dynamiske og konstruktive fritidsliv, hvor unge har mulighed for at deltage i et stort antal foreninger og klubber. Disse mødesteder er ofte der, hvor unge kan få styrket deres selvtillid, træffe nye venner og dyrke deres interesser. Desværre ser vi en udvikling, hvor stadig færre unge benytter sig af disse muligheder. Samtidig forværres de unges mentale trivsel, og stadig flere unge føler sig udenfor i samfundet. Denne udvikling er særdeles udbredt blandt socialt udsatte unge, der risikerer at blive marginaliseret i samfundet. For at styrke de unges deltagelse i det sociale liv er der flere hindringer, der må overvindes.

En tilbagegang i deltagelsen i det sociale liv blandt unge er en fælles udfordring for de nordiske lande. Derfor har Nordisk Ministerråd i samarbejde med den danske tænketank Mandag Morgen besluttet at samle unge mennesker, eksperter, repræsentanter for civilsamfundet og magthavere til en samtale om dette emne på alle fem demokratifestivaler i Norden. Her vil vi forsøge at besvare spørgsmålet: Hvordan mobiliserer vi alle vores unge og styrker dem socialt?

Samarbejdspartner:

Mandag Morgen

Deltagere:

  • Sigurþóra Bergsdóttir, leder af Bergið, Headspace
  • Repræsentant for Reykjaviks Ungdomsråd
  • Reykjaviks borgmester, Dagur B. Eggertsson