Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

Fundur fólksins 2023: En boligpolitik, som er til gavn for alle – hvordan sikrer vi en større ligestilling blandt borgerne?

16.09.23 | Evenemang
alt=""
Photographer
Gettyimages
Hvordan lykkes det regeringen og kommunerne at opnå deres egne mål om boliger til en overkommelig pris? Hvilke løsninger tilbydes, og hvor effektive er de? Er der behov for at gentænke systemet for at sikre en større lighed?

Information

Dates
16.09.2023
Time
12:00 - 12:40
Location

Fundur fólksins
Norræna húsið
Reykjavík
Island

Type
Debatmøde

I tråd med at boligmarkedet bliver mere og mere presset, er udbuddet af boliger til en overkommelig pris blevet et centralt fokus for boligpolitikken i de nordiske lande. Offentlige strategier foreskriver, at der skal skaffes nye boliger i forskellige pris- og lejekategorier med det formål at nå ud til en bredere gruppe af indbyggere samt at bidrage til bydele med en mere social mangfoldighed. Men samtidig ser det ud til, at mellem- og lavindkomstgruppers indgang til boligmarkedet bliver forringet, både her i Island og hos vores nordiske naboer. Der tales endda om ”den trængte midte” på boligmarkedet, hvor middelklassen efterhånden hverken har råd til at investere i en ejerbolig eller har ret til offentlig støtte.

Vi vil høre om konklusionerne fra forskningsprojektet ”Strategic Housing”, hvor man har studeret boligpolitikken i de nordiske lande med det formål at opfordre byer til at udvikle mere gennemgribende og inkluderende boligpolitikker. Anna Granath Hansson, seniorforsker hos Nordregio, holder oplægget, hvorefter et panel bestående af eksperter og repræsentanter fra civilsamfundet såvel som det offentlige vil sætte konklusionerne i en islandsk kontekst. Under debatten vil vi ikke blot se på lige muligheder hvad angår udbud, men også når det gælder kvaliteten af de boliger, der tilbydes.

Deltagere:

  • Anna Granath Hansson, ph.d. i ejendoms- og byggeledelse og seniorforsker hos Nordregio
  • Guðmundur Hrafn Arngrímsson, formand for Leigjendasamtökin (Lejerorganisationen)
  • Hildur Gunnarsdóttir, planlægningschef, Hveragerðisbær

Ordstyrer:

  • Anna María Bogadóttir, arkitekt, ejer af Úrbanistan og docent ved Listaháskóli Íslands (Iceland University of the Arts).