Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

Fundur fólksins 2023: Bæredygtige valg af fødevarer for sundheden og miljøet – fremtidens muligheder

16.09.23 | Evenemang
alt=""
Photographer
RJM9281, Skyfish
Vi burde spise mere grønt og mindre kød, både for sundhedens og klimaets skyld. De Nordiske Næringsstofanbefalinger (NNR) handler nu for første gang om, hvilke fødevarer der er gode både for sundheden og for miljøet.

Information

Dates
16.09.2023
Time
14:00 - 14:40
Location

Fundur fólksins
Norræna húsið
Reykjavík
Island

Type
Debatmøde

De Nordiske Næringsstofanbefalinger er resultatet af fem års arbejde, hvor 400 forskere fra forskellige fagområder har bidraget. Rapporten er en af de mest læste publikationer, der udgives i det nordiske samarbejde og danner grundlag for de officielle kostråd i Norden og Baltikum. Inga Þórsdóttir, professor i ernæringslære og en af rapportens forfattere, vil præsentere anbefalingerne og tale om, hvordan kosten på en og samme tid kan bidrage til en sund krop og et sundt miljø.

Da anbefalingerne lægger op til øget forbrug af grønt og korn vil vi også belyse den indenlandske produktion af disse fødevarekategorier – indtil videre kan islandske landmænd dyrke ca. 43 % af de grøntsager og 1 % af det korn, der efterspørges i landet. Michael Lyngkjær, planteekspert hos NordGen, holder et oplæg om de muligheder, der kan findes i en øget og mere varieret produktion af grøntsager og korn i Island.

Deltagere:

  • Inga Þórsdóttir, professor i ernæringslære, Islands Universitet
  • Michael Lyngkjær, planteekspert, NordGen
  • Emily Jaimes Richey-Stavrand, repræsentant for cirkulær økonomi hos Ungir umhverfissinnar (da. Unge miljøaktivister)

Ordstyrer:

  • Bryndís Eva Birgisdóttir, professor i ernæringslære, Islands Universitet