4.
Forsvarsministrenes redegørelse

4.1.
Forsvarsministrenes redegørelse, mundtlig, Dokument 9/2021

58
Wille Rydman
Inlägg

Ärade president, värderade minister! Å presidiets vägnar är jag glad över att försvarsministrarna ser vikten av ett fortsatt förstärkt nordiskt försvarssamarbete.

60
Heidi Greni
Inlägg

De siste 20 årene har det nordiske forsvarssamarbeidet gått fra nærmest tabu eller ikke-eksisterende til et at de mest dynamiske områdene innen det nordiske samarbeidet.

61
Pål Jonson
Inlägg

Fru president! Tack för föredragningen, försvarsministern! Det nordiska försvarssamarbetet har utvecklats snabbt under de senaste två åren, och det är i grunden mycket bra.

62
Christian Juhl
Replik

Tak til ordføreren for talen. Den er jo lidt skarp til min smag, men jeg ville gerne have, at vi prøver at diskutere, hvordan vi kan forebygge, at vi overhovedet får brug for militær.

63
Pål Jonson
Svar på replik

Fru president! Att jag och Christian Juhl har olika uppfattningar i den här frågan är nog ingen hemlighet; jag talar ju i egenskap av talesperson för den konservativa gruppen. 

64
Christian Juhl
Replik

De Konservative behøver ikke at klappe af mine spørgsmål, jeg klarer mig nok. Jeg vil gerne sige: NATO vil have, at vi opruster. Vi skal bruge 2. pct.

68
Inlägg

Tack fru president! Ärade ministrar, kära nordiska vänner! Jag heter Annika Lyytikäinen och är vicepresident för Ungdomens Nordiska Råd.

69
Atte Kaleva
Inlägg

Rouva presidentti! Haluan kiittää arvoisaa ministeriä siitä, että hän antoi suullisen selonteon meille täällä.

70
Trine Bramsen
Replik

Der blev stillet et spørgsmål, og så vil jeg jo gerne prøve at give et svar på det, og det er om det her med parallelsystemet i EU.

71
Atte Kaleva
Svar på replik

Tack minister! Precis så tycker jag också att den saken är.

Och jag får be om ursäkt. Vi brukar tala lite kortare i Finland, så därför gick jag till min plats. Ursäkta, tack.