Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

60 nordiske arrangementer på demokratifestivalerne i 8 lande

26.09.23 | Nyhet
Folkemøde 2023
Fotograf
Andreas Omvik
Nordisk samarbejde har sat fokus på vision 2030 på sommerhalvårets demokratifestivaler, hvor op imod ½ mio. borgere mødes med beslutningstagere for at drøfte politik. 

Nordisk samarbejde har gennem de seneste måneder deltaget med egne stande samt eksterne arrangementer på demokratifestivalerne i fem nordiske og de tre baltiske lande med events, der sætter fokus på Vision 2030. Inden for de grønne, konkurrencedygtige og social bæredygtige temaer er nyeste rapporter, resultater fra projekter og nordiske politik blevet præsenteret. Og ministre, parlamentarikere og andre nordiske profiler har drøftet nordiske udfordringer og løsninger med organisationer, virksomheder, med- og modspillere og dem det hele handler om – civilsamfundet.   

Vigtige og nødvendige arenaer

Nordisk Ministerråds generalsekretær Karen Ellemann deltog selv på flere af demokratifestivalerne i både Baltikum og Norden. Hun opsummerer:


- Alle vores flotte demokratifestivaler, som finder sted i sommermånederne, er vigtige nødvendige arenaer for at give plads til at føre en respektfuld samtale om tidens store spørgsmål. Nordisk Ministerråd og vores fælles nordiske institutioner leverer de rammer. Tak for gode og lærerige debatter, lyder det fra Karen Ellemann.