Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

Nordens Dag - bæredygtighed og brobyggere

18.03.19 | Nyhet
logo, logotype, svanen, logga
Photographer
Magnus Fröderberg/norden.org
Nordisk Ministerråd fejrer Nordens Dag fredag den 22. marts og lørdag den 23. marts. Overalt i Norden markerer Norden i Fokus dagen med arrangementer og debatter. Blandt temaerne er havet set med bæredygtige øjne og det nordiske samarbejde i en international kontekst, hvor vi blandt andet skal debattere Norden som international brobygger.

Island – verdensmålene og det blå hav 

Om fredagen stiller vi skarpt på, hvordan Norden kan være bæredygtig i anvendelsen af havets ressourcer. Arrangementet byder blandt andet på et indblik i udfordringen med plastik i havene. Det islandske formandskab i Nordisk Ministerråd har i 2019 særligt fokus på verdensmålene og det blå hav. 

  • Tid og sted: Fredag den 22.03 kl. 09.00 til 12.00 i Nordens Hus i Reykjavik


Om lørdagen fejrer vi sammen med Foreningen Norden deres 100 års fødselsdag. Nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2019, forfatteren Kristín Eiríksdóttir, læser op fra sin bog, og der vil være indslag om det nordiske samarbejde.

  • Tid og sted: Lørdag den 23. marts kl. 15.00 til 17.00 i Nordens Hus i Reykjavik

Finland – Norden som brobyggere

I Helsingfors åbner vi op for en debat om Norden som international brobygger med udgangspunkt i rapporten New Nordics - Modern Bridge-builders. Dette bliver startskuddet til en debat mellem nordiske ambassadører i Finland om Nordens rolle i en global kontekst. 

  • Sted: Nordisk Kulturkontakt, Kajsaniemigatan 9, 00100 Helsinki 

Danmark – Norden i en kompleks verden

De nordiske ambassadører i Danmark tager temperaturen på det nordiske samarbejde i en verden, der ikke er blevet mindre kompleks. Nordisk Ministerråds nye generalsekretær Paula Lehtomäki byder bagefter på netværk.

  • Tid og sted: Nordens Hus i København, den 22. marts kl. 14.00 til 15.30.

Grønland - Sneskulpturer og Nordisk samarbejde 

På Grønland fejres Nordens dag sammen med Sneskulpturfestivalen i Nuuk. Nordiske skulptører vil dyste i at skabe sneskulpturer. Formålet med festivalen er være samlingspunkt for diversitet, kreativitet og glæde, lyder det fra Nuuk Sneskulpturfestival.

  • Tid og sted: Ved den Gamle Atlanthavn den 22. marts kl. 13.00 til 16.00.

Internationalt – del dine #TracesofNorth

Der findes et særligt nordisk mind-set og syn på verden, som har sat sine spor over hele kloden – vi kalder dem Traces of North. På Nordens Dag kickstarter Nordisk Ministerråds internationale brandingprojekt, The Nordics, en kampagne på sociale medier, hvor vi indbyder alle til at dele deres nordiske historier under hashtagget #TracesofNorth.