Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

Bæredygtig livsstil i Norden

11.11.21 | Projekt
Bæredygtig livsstil i Norden
Photographer
norden.org
Bæredygtig livsstil er et program med seks projekter, der skal bidrage til at gøre det lettere at leve klimavenligt i Norden.

Information

Dates
12.11.2021 - 31.12.2024

Programmet er et nordisk tværsektorielt samarbejde mellem MR-JÄM, MR-MK, MR-FJLS, MR-U, MR-K og MR-SAM samt NORDBUK og ekspertgruppen for bæredygtig udvikling. Formålet med programmet er at hjælpe med at gøre det lettere at leve bæredygtigt i Norden, træffe bæredygtige livsstilsvalg og at fremskynde normaliseringen af en bæredygtig livsstil.

 

Programmets består af seks projekter, der kigger på vores livsstilsudfordringer gennem en unik kombination af perspektiver og fagligheder, på tværs af uddannelse, ligestilling, ernæring, kommunikation og kultur. Forventningen er, at der ligger et stort potentiale for at skabe synergier mellem de forskellige faggrupper.

 

Det forventes at programmet vil diskutere hvad en nordisk bæredygtig livsstil indebærer, at det vil skabe konkrete anvisninger til politikudvikling og at det vil få offentlig gennemslagskraft gennem information, inspiration og demonstration af nødvendige adfærdsmæssige og kulturelle ændringer.

De nordiske lande fremhæves ofte som best in class, når talen falder på bæredygtige samfund. Vi gør meget rigtigt, men vi står også over for store opgaver. Et massivt privat forbrug i Norden er en udfordring for vores klimamål. Derfor skal det gøres nemmere som borger i Norden at vælge bæredygtige løsninger.

Paula Lehtomäki, Generalsekretær for Nordisk Ministerråd

Programmet blev lanceret fredag d. 12.11.21 på den nordiske COP26-hub i Helsingfors. I en levende debat optegnede programmets seks projektledere dets bevæggrunde og diskuterede deres forventninger til programmets resultater. Se hele debatten herunder.

Det nordiske samarbejde ønsker, at det skal være nemmere for borgerne i Norden at træffe bæredygtige valg i hverdagen.