Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Dansk.

Information for personer med nedsat funktionsevne, som flytter til Åland

Information för personer med funktionsnedsättning
Her finder du information for personer med nedsat funktionsevne, som planlægger at flytte til Åland.

Åland består af 16 store og små kommuner med forskellige økonomiske forudsætninger. Nogle kommuner har lejligheder til personer med nedsat funktionsevne. Om man får en lejlighed, er meget afhængigt af, hvilken kommune man flytter til, og hvilken lejlighedstype tilflytteren kan bo i. 

Før flytningen

Før du flytter, skal du kontakte socialforvaltningen i den kommune på Åland, som du skal flytte til. De kan oplyse dig om, hvilken støtte kommunen kan tilbyde dig. Åland har 16 kommuner.

Ålands handikappförbund r.f

Ålands handikappförbund r.f. er en samarbejdsorganisation for handicap- og patientforeninger på Åland. Handicapforbundets opgaver er blandt andet at overvåge og agere i handicapspørgsmål, informere om nedsat funktionsevne, støtte og hjælpe medlemsforeningerne samt opretholde et fælles sekretariat. På forbundets netsted finder du links til alle medlemsforeninger på Åland.

Yderligere information

Ålands landskapsregerings sider om nedsat funktionsevne:

Kontakt myndighed

Hvis du har spørgsmål om handicappedes rettigheder, kan du kontakte Ålands handikappförbund

Spørg Info Norden

Hvis du har spørgsmål, kan du udfylde vores kontaktformular.

OBS! Hvis du har spørgsmål om behandlingen af en konkret sag eller ansøgning eller andre personlige forhold, skal du kontakte den relevante myndighed.

Info Norden er Nordisk ministerråds informasjonstjeneste. Vi viser vei til deg som vil flytte, jobbe, studere, søke støtte eller starte bedrift i Norden.