Ellen Trane Nørby (Indlæg)

Informasjon

Speech type
Innlegg
Speech number
233
Speaker role
Minister for Børn, Unvervisning og Ligestilling, Danmark
Date

Tak for kommentarerne. Bare kort til Svenneling også tak for kommentaren til mig, som også blev repliceret fra din landekollega: Jeg er heller ikke tilhænger af kvoter. Jeg er sikker på, at en dygtig henholdsvis mandlig og kvindelig forfatter gerne vil vælges, fordi vedkommende er den bedste forfatter det pågældende år, ikke fordi vi indfører en eller anden form for kvotesystem i vores nordiske prisuddelinger.

Jeg er til gengæld enig i, at vi skal bringe alle talenter i spil, og det er jo også en vigtig del af det nordiske ligestillingssamarbejde, at vi fokuserer på, at mænd, kvinder, drenge og piger får lige muligheder for at nå deres drømme, og at de får lige muligheder for at kunne nå lige så langt, som deres talenter og evner og tidsinvestering i at nå langt rækker. Det betyder også, at der, som både Annicka Engblom og andre, herunder også Paula Bieler her til sidst, siger, i højere grad skal være fokus på de lige muligheder og ikke på, at alle skal være ens. Der er ingen af os, der er ens i Norden, men vi skal have lige muligheder for at nå så langt, som vi kan.

Blot en kort kommentar til Fylkesnes’ pointe om vold i de nære relationer. Det er jo noget, der er med, men det er klart, at i en redegørelse heroppefra kan alt jo ikke nå at komme med. Og i relation til nethadet er vi meget opmærksomme på det. Det er egentlig også derfor, det har været et fokusområde for det danske formandskab for ministerrådet, og det er også derfor, vi afholder et seminar i København i næste uge netop om udfordringerne på nettet, når det kommer til hadytringer, og når det kommer ikke mindst til kvinder, som oplever både krænkende og sexistiske kommentarer i forbindelse med, at de deltager i den offentlige debat. Det er enormt vigtigt, at vi sikrer, at alle tør og har mulighed for at komme til orde, at der ikke er nogen, der føler sig udsat for både had og hån, i forbindelse med at de ytrer sig i den offentlige debat, hvad enten det er på nettet, eller det er andre steder.

Ellers blot tak for de mange gode, konstruktive kommentarer.