Simon Elo (Replik)

Informasjon

Speech type
Replikk
Speech number
347
Person
Speaker role
Nordisk Frihed
Date

On sinänsä lohdullista, arvoisa puheenjohtaja, että meillä on jokin asia, josta me olemme samaa mieltä, eli siitä, että on kaksi valtiota. Mutta yhä edelleen toistan sitä, että tässä on tullut esille vain se Palestiinan tunnustaminen valtiona.

Kuitenkin on tosiasia, että Palestiinan valtio nykyisellään on jakautunut kahteen osaan. Se ei pysty valtiona suvereenisti huolehtimaan koko siitä alueestaan, johon minun nähdäkseni kyllä Gazankin pitäisi kuulua, vaan sitä hallitsee EU:n, johon Suomikin kuuluu, terroristijärjestöksi luokittelema hallinto.

Minun on vaikea ymmärtää, miten voimme vaatia toisen osapuolen tunnustamista, mutta samaan aikaan kukaan teistä, jotka sitä kannattavat, eivät esitä mitään reittiä, mitään tietä siihen, että Hamasin pitää tunnustaa vastavuoroisesti Israel. Kyllähän siihenkin täytyy jokin reitti olla.

Minä sanon selkeästi, että voin tunnustaa, ja minun nähdäkseni Suomenkin valtion pitäisi tunnustaa, Palestiina siinä vaiheessa, kun se pystyy hallitsemaan koko aluettaan ilman, että siellä ovat terroristijärjestöt, jotka Suomikin on EU:n kautta niiksi luokitellut, ja silloin kun koko Palestiina tunnustaa Israelin valtion olemassa olon. Miten vastaatte tähän?

Skandinavisk oversættelse

Det är i och för sig lugnande, ärade ordförande, att det finns något som vi är ense om, det vill säga att det handlar om två stater. Men jag vill fortfarande upprepa att bara ett erkännande av Palestina har tagits upp här. 

Faktum är emellertid att den palestinska staten i dag är tudelad. Den förmår inte som suverän stat kontrollera hela sitt territorium, dit enligt min mening också Gaza borde höra, utan det kontrolleras av en administration som EU inklusive Finland klassar som en terroristorganisation.

Jag har svårt att inse hur vi kan kräva att den ena parten bör erkännas alltmedan ingen av er som stöder detta har något förslag om att Hamas i gengäld bör erkänna Israel. Det måste finnas en sådan väg.

Jag vill klart säga att jag kan erkänna, och enligt min mening borde också den finska staten erkänna, Palestina så snart landet förmår kontrollera hela sitt territorium utan att hysa terroristorganisationer som EU inklusive Finland klassat som sådana, och så snart hela Palestina erkänner den israeliska statens existens. Hur svarar ni på detta?