Hans Wallmark (Replik)

Informasjon

Speech type
Replikk
Speech number
102
Person
Speaker role
Den Konservative Gruppe
Date

Herr president! Låt mig som svensk företrädare blanda mig in i denna finska diskussion.

När jag ställde frågan hänvisade statsminister Sipilä till att detta också hade med EU:s energiunion att göra. Därför är det intressant att höra vad Juho Eerola anser om EU.s energiunion. Det var ju en företrädare för den regering där hans parti ingår som sa detta.

Som jag tolkar EU:s energiunion handlar det om att vi inte ska göra oss mer beroende av en producent eller ett land. Därför är min konkreta fråga till Juho Eerola: Är det bra att vi har mer rysk gas i Norden och Europa eller mindre?

Den andra frågan, som Juho Eerola själv berör, är att det kan handla om arbetstillfällen. Absolut är det så. Men mot detta lyfter vi i vårt medlemsförslag fram en del andra områden: säkerhetsaspekten, balterna, Ukraina och det säkerhetspolitiska läget. Det är intressant att ändå notera med vilken lätthet Sannfinländarna tar på det försämrade säkerhetsläget.

Avslutningsvis: Det finns alla möjligheter för fler partier att stödja detta, till exempel Socialdemokraterna hemma i Sverige, som säger att de är bekymrade.