Mikkel Dencker (Indlæg)

Informasjon

Speech type
Innlegg
Speech number
155
Speaker role
Nordisk Friheds talsperson
Date

Tak, hr. præsident. Nordisk frihed har reservation imod forslaget fra Den Konservative Gruppe. Det har vi, fordi vi mener, at udgangspunktet for forslaget er forkert. Præmissen i forslaget er nemlig, at flygtninge skal integreres og ud på arbejdsmarkedet, og at der i øvrigt skal skabes særlig lempelige adgangsveje ind på arbejdsmarkedet for flygtninge og indvandrere.

Men nej, mener vi. Flygtninge skal ikke integreres, for en flygtnings ophold skal kun være midlertidigt, og den dag, hvor flygtningen kan vende hjem - og det sker forhåbentlig hellere tidligt end sent – vil en påbegyndt integration både socialt og arbejdsmarkedsmæssigt være en hindring for, at flygtningen vil ønske at tage hjem, og det vil skabe uvilje imod den repatriering, som jo er en forudsætning for, at man kan være flygtning.

Det kan slet ikke udelukkes, at adgangen til arbejdsmarkedet og i det hele taget det faktum, at flygtninge behandles, som var de indvandrere med adgang til sociale ydelser, er en drivkraft i den store tilgang til Norden, som der har været, af flygtninge igennem en del år, og som kulminerede her for 2 år siden.

I Nordisk frihed mener vi, at den migrant og flygtningepolitik, som der lægges op til, og som i det hele taget eksisterer i de nordiske lande, er forfejlet og skal lægges om. Det indebærer altså også, at det konservative forslag, som vi behandler her, må forkastes. Tak, hr. præsident.