Carsten Hansen (Svar på spørgsmål)

Informasjon

Speech type
Svar på spørsmål
Speech number
146
Speaker role
Danmarks Samarbejdsminister
Date

Tak for spørgsmålet, Marit. Du må tilgive, at det er formanden for samarbejdsministrene, der ligesom har kørt den her proces, men jeg kan jo sige, at vi samarbejdsministre i Nordisk Ministerråd har vedtaget, at vi over en periode på tre år skal spare op til 10 procent. Det er så endt på i alt 8 procent med 2016-budgettet, og vi har sammen med generalsekretæren og formanden for ministerrådet fordelt det på den måde, at man lægger det ud til udvalgene. Det er kulturområdet, der har fundet ud af, hvordan man realiserer de her besparelser.

Jeg skal sige, at det jo aldrig er nemt at realisere besparelser, men jeg kan dog på mine kollegers vegne fremhæve, at det, at vi har arbejdet med budgettet, har givet anledning til, at vi har fået gjort det fokuseret og prioriteret det, og det har givet nogle meget, meget fine diskussioner og debatter om, hvordan vi kommer videre med det nordiske arbejde. Jeg synes, vi er nået ganske langt i processen med 39 områder, vi har visioner for det nordiske på, og jeg synes også, vi har haft nogle rigtig gode politiske diskussioner undervejs.

Det er klart, at skønhedskarakteren måske her på dette område kunne være bedre, når man først tager pengene og derefter bevilger en mio. kr., men det ligger altså ude i de enkelte områder – og her er det kulturområdet – hvordan man har besluttet at de her besparelser skal være. Og når det ikke har ligget hos ministrene, er det, fordi det er de enkelte områder, der ved, hvad det handler om på området, og kan se, hvor potentialerne og mulighederne for at prioritere i budgettet er.