Anne Berner (Svar på replik)

Informasjon

Speech type
Svar på replikk
Speech number
411
Person
Speaker role
Samarbejdsminister, Finland
Date

Som jag sade är det här fortfarande på agendan för Gränshinderrådet, och där finns det fortfarande med. Det har funnits en dialog mellan Gränshinderrådets ordförande och mig personligen. Det är en sak.

Den andra saken är den, att den svenska byggindustrin har varit villig och mycket välvillig på frågan att ordna en konferens och ett möte under 2017, men det här är förstås den privata sektorns initiativ att ordna ett dylikt möte, och jag kan inte ta ställning å deras vägnar kring när, var och hur.

Och för det tredje är det också en fråga som måste tas upp på respektiva sektorer och deras samarbete sinsemellan. Det har funnits, egentligen kan man säga en ständig, dialog mellan våra ministrar inom dessa frågor. För det här är någonting, som också har varit nationellt mycket uppe i Finland, hur vi kan förenkla våra byggnormer och byggregleringen. Och dessa dereguleringsfrågor tar vi också upp, egentligen varje gång det finns möjligheter till dialog vid olika tillfällen. Tyvärr kan jag inte ge ett datum, om det är det som nu skulle behövas. Det har jag tyvärr inte.