Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Dansk.

Ars Nova

Ars Nova er et af Skandinaviens førende vokalgrupper med speciale i både tidlig og ny musik. Chefdirigent siden 2002 er englænderen Paul Hillier, som også er kendt som sanger og forfatter.

Kombinationen af tidlig og ny musik har altid været et omdrejningspunkt i Ars Novas virke og udgør et naturligt mødepunkt mellem Ars Nova og Paul Hillier.

Blandt de seneste fælles projekter kan fremhæves Monteverdis “Maria Vesper” med Concerto Copenhagen, to koncerter med Athelas Sinfonietta i anledning af Arvo Pärts 70 års fødselsdag, tre koncerter med fokus på amerikansk minimalisme fra John Cage til Steve Reich og et flerårigt CD-projekt med fokus på Tudortidens engelske komponister.

Ars Nova har opført ny musik fra det meste af verden og har uropført mere end 150 værker. Blandt bestillingsværkerne er der en naturlig overvægt mod nordiske komponister, og blandt andre Hans Abrahamsen, Jan Garbarek, Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Palle Mikkelborg, Per Nørgård, Ib Nørholm, Poul Ruders, Sven-David Sandström og Bent Sørensen har alle komponeret til gruppen.

Ars Nova har indspillet en lang række Cder med repertoire fra Josquin til Cage og introducerer i august 2006 sit eget label, hvis første udgivelse bliver med musik af den engelske renæssancekomponist John Tavener og hans samtidige. Senere på året udgives Terry Rileys minimalistske klassiker “In C”.