Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Swedish.

Ola Kellgren är Kulturkontakt Nords nya direktör

04.11.15 | Nyhet
Ola Kellgren
Photographer
Kulturkontakt Nord
Ola Kellgren har tidigare arbetat som regionkulturchef på Region Västerbotten i Umeå och han har också erfarenhet från kultursamarbetet i Barentsregionen. Kellgren börjar som direktör för Kulturkontakt Nords den 1 februari 2016.

Kulturkontakt Nords blivande direktör Ola Kellgren vill i sin nya roll se till att professionellt yrkesverksamma konstnärer inom olika konstområden får möjlighet att mötas och dra nytta av de fantastiska möjligheter som finns i de fem nordiska länderna med sina sammanlagt drygt 25 miljoner invånare. Han ser det också som sin viktiga uppgift att göra Kulturkontakt Nord mer känt i ett vidare sammanhang, både i Finland och övriga Norden.


Kellgren har arbetat i fyra år som regionkulturchef på Region Västerbotten. Han har lett regionens kulturverksamhet och företrätt regionen, bland annat i samband med Umeås roll som Kulturhuvudstad i Europa 2014. Tidigare har Kellgren arbetat bland annat som biträdande länsmuseichef för Västerbottens museum där utvecklingen av ett dokumentärfotografiskt centrum varit en stor uppgift. Kellgren har examen från Kulturvetarlinjen vid Göteborgs universitet.


-Det känns oerhört spännande att ha blivit utsedd till direktör för Kulturkontakt Nord. Kultur är en väsentlig del av det nordiska samarbetet och jag är mycket glad över att i fortsättningen få arbeta ännu mer med dessa frågor. Jag har flera års erfarenhet av samarbetet mellan de nordligaste regionerna av Norge, Sverige, Finland och Ryssland. De kontakter och erfarenheter jag fått inom Barentssamarbetet tror jag kommer att bli till stor nytta i min nya roll, säger Kellgren.

Ola Kellgren är gift och han har fyra barn.