Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Dansk.

Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor har en unik position i norsk kulturliv. Koret har givet over to hundrede uropførelser, hvoraf over halvfjerds verker er af norske komponister. Det norske solistkor blev etableret i 1950 av Norsk Solistforbund med det formål at være et eliteensemble med de højeste kunstneriske mål for opførelse af kormusik.

Nyskabelse, kompromiløshed når det gælder repertoire og kvalitet er fundamentet, som koret har bygget på, og disse værdier lever fortsat videre i Solistkoret.

I 1990 overtog Grete Pedersen dirigentposten, og hun er fortsat engageret som kunstnerisk leder for Det Norske Solistkor. Det norske solistkor har altid havt et højt kunstnerisk niveau.

De sidste årene har koret arbejdet systematisk og professionelt, og nu et professionelt kor med professionelle sangere og fast administration. Sangerne i Det Norske Solistkor er håndplukkede unge, professionelle udøvere, som er knyttet til koret på åremålskontrakter for to år ad gangen.

Siden 2003 har koret arbejdet efter en model, hvor koret består af maksimalt 26 sangere, men hvor der også er mulighed for at gøre konserter med mindre besætning.

Dette giver en stor fleksibilitet, som gør, at koret kan fremføre alt fra samtidsmusikværker og mindre barokprogrammer for 12 stemmer til større produktioner med 26 sangere med kammerorkestre og symfoniorkestre.

Koret inviteres tit til store festivaler i udlandet og har desuden siden 1990 udgivet ikke færre end 8 CD’ere.