Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Danish.

Nedtælling til Nordic Matters i London

14.12.16 | Nyhet
Nordic Matters at Southbank
Fotograf
Southbank Centre/ southbankcentre.co.uk
I 2017 danner Southbank Centre i London rammen om Nordic Matters - et helt års festival med nordisk kunst og kultur. Men de tyvstarter allerede nu med åbningen af en stor interaktiv udstilling af Tove Janssons fantastiske univers i "Adventures in Moominland".

Adventures in Moominland 16. december 2016 - 23. april 2017

I denne første store Mumi udstilling i Storbritannien får man et helt nyt og unikt indblik i den verdensberømte finske forfatter Tove Janssons fascinerende univers.

Åbningsweekend 13.-15. januar

Allerede fra åbningen får publikum et bredt indblik i nordisk kunst og kultur. Den samiske kunstner Outi Pieski omdanner foyeren i Royal Festival Hall med hendes installation "Falling Shawls". Den islandske forfatter og tidligere vinder af Nordisk Råds litteraturpris Sjón debatterer, hvordan naturen påvirker vores identitet. Den finske journalist og forfatter Anu Partanen  (“The Nordic Theory of Everything”) diskuterer ligestilling i Norden med den norske musiker og aktivist Moddi og samiske Pirita Näkkäläjärvi.

Imagine Children's Festival 9.-19. februar

Southbanks Centres årlige børnefestival står også i Nordens tegn og nogle af højdepunkterne er en koncert med det finske dinosaur heavy band "Hevisaurus". Briterne kan også møde nordiske forfattere og illustratorer som islandske Birgitta Sif, Þórarinn Eldjárn, svenske Pernilla Lindroos, grønlandske Boletta Silis-Høegh, færøske Rakel Helmsdal og finske Linda BondestramMan kan også bygge fremtidens by i LEGO klodser.

WOW - Women of the World Festival 7.-12. marts

I marts måned sætter Southbank Centre fokus på kvinderne og de nordiske landes fremtrædende rolle i forhold til ligestilling præger indholdet på WOW.

"Vi ser på de nordiske lande, som længe har været rollemodeller og forkæmpere for ligestilling, og undersøger betydningen af denne tilgang og hvad vi kan lære af hinanden", sagde Jude Kelly, grundlægger af WOW og Artistic Director, i forbindelse med lanceringen af årets program.

Nordisk Ministerråd har støttet Nordic Matters og de nordiske kulturministre deltager i den officielle åbning af festivalen fredag den 13. januar.