Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Swedish.

Vem kan vinna Nordiska rådets miljöpris 2021 – Avslöjande av de nominerade 

03.09.21 | Arrangement
Shareable Miljöpriset
Photographer
norden.org
Fredag 3. september, kl. 11.00-11.30 i Nordens Hus Reykjavik och live-stream

Informasjon

Dates
03.09.2021
Time
11:30 - 12:00
Location

Nordens Hus
Reykjavik
Island

Type
Online

Nordiska rådets miljöpris 2021 ska gå till et nordiskt initiativ som har gjort en särskild insats för hållbara matsystem. De åtta nominerade för årets miljöpris avslöjas av Islands miljöminister Guðmundur Ingi Guðbrandsson och miljöpriskommittémedlem och miljöaktivist Rakel Garðarsdóttir på Nordens Hus i Reykjavik den 3. september kl. 11.30 i samband med demokratifestivalen Fundur fólksins.  
 
Representanter från Ungdomsrådet för hållbar utveckling kommer att dela sin syn på hållbar produktion och konsumtion av mat. 


I linje med årets tema kommer maten att serveras på ett hållbart sätt i växthuset utanför Nordens hus efter evenemanget.


I år fick miljöpriskommittén rekordmånga förslag till nomineringarna – 138 förslag på totalt 109 initiativ från hela Norden.  


Sedan 1995 har Nordiska rådets miljöpris utdelats för att öka medvetenheten om miljöarbetet i Norden. Miljöpriset ges till en nordisk näringsverksamhet, organisation eller privat person som på ett exemplarisk vis lyckats integrera respekten för natur och miljö i sina aktiviteter, i sitt arbete eller som på annat sätt har gjort en märkvärdig prestation för naturen och miljön. Priset är 300.000 danska kronor.  Vinnaren av Nordiska rådets miljöpris 2021 offentliggörs under Nordiska rådets session i Köpenhamn 2. november. 
 

Mer info om priset: 

Direktsändningar