Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Swedish.

Almedalsveckan 2022

alt=""

Almedalsveckan, parken

Photographer
Malin Ericsson
Årets Almedalsvecka pågår 3-7 juli.

Visby öppnar upp igen efter pandemin och välkomnar det svenska folket till årets största mötesplats för politiska aktörer och politiskt intresserade.

Detta år inleder det nordiska samarbetet med en debatt om grönare energi och avslutar med en diskussion om Rysslands invasion av Ukraina och säkerhetsordningen i Norden.  

Våra debatter på Almedalsveckan 2022

3 juli kl. 17:00: Hållbar energi till alla – hur ska Norden lösa den gröna omställningen?

Det krävs en snabb omställning till hållbar energi om Sverige och övriga Norden ska nå sina ambitiösa klimatmål. Vad bör vi konkret göra för att nå målen?

LIVESTREAM

4 juli kl. 10:00: Framtidens hållbara byggande i Norden

Byggbranschen står för cirka 40 procent av de globala koldioxidutsläppen och största delen av  utsläppen kommer från byggmaterial, byggande och rivning. Den goda nyheten är att vi kan göra en hel del åt detta – och mycket görs redan i Norden. 

4 juli kl. 11:00: Hållbar mat i tider av kris – går det?

Den senaste tidens kriser har rest frågor om vilken livsmedelsberedskap som finns i samhället och vilken förmåga vi har för att hantera störningar. Hur beredda är vi egentligen om kriserna skulle förvärras? Vilka är våra främsta lösningar för en hållbar framtid med stark motståndskraft?

4 juli kl. 14:00: Norden i migrationens tid – utmaningar och nya perspektiv

Hur ska vi förstå framtidens migrationsutmaningar? Vilka långsiktiga perspektiv bör dagens politiker och beslutsfattare ta till sig? Välkommen till ett samtal med FN:s flyktingorgan UNHCR och migrationspolitiska experter från tre av Sveriges viktigaste tankesmedjor.

4 juli kl. 15:00: Flyktingvågen från Ukraina - vad har vi lärt oss av flyktingmottagandet 2015?

Rysslands invasion i Ukraina har utlöst en av de snabbast växande flyktingkriserna sedan andra världskriget. Hur ska vi agera för att bäst ta emot den nya flyktingvågen? Vilka är lärdomarna från 2015? Och vad kan vi lära av våra nordiska grannar när det gäller boende, språkinlärning, mottagandet av ensamkommande barn och barn i familj? 

LIVESTREAM

4 juli kl. 16:00: Nordic Crime – hur stoppar vi gängkriminalitet över de nordiska landsgränserna?

De kriminella miljöerna växer i de nordiska länderna, allra mest i Sverige där utvecklingen av den grova brottsligheten är allvarlig. Sverige ligger i topp i Europa då det kommer till dödligt skjutvapenvåld. Hur bekämpar våra nordiska grannar kriminalitet? Hur samarbetar polisen över landsgränserna för att våldet inte ska spridas?

LIVESTREAM

4 juli kl. 17:00: Norden i Nato – vad innebär det för nordiska försvarssamarbetet och stabiliteten i regionen?

Den ryska invasionen av Ukraina rubbar hela den internationella säkerhetsordningen. Hur ska Norden reagera på den ryska aggressionen och vilka åtgärder bör de nordiska länderna vidta för att säkra fred och stabilitet i vår region?