Paula Bieler (Replik)

Upplýsingar

Speech type
Andsvar
Speech number
150
Person
Speaker role
Nordisk Frihed
Date

Herr president! Rubriken på detta medlemsförslag säger att det handlar om att värna flyktingar och asylrätten. Ändå fokuserar förslaget på mottagandet här, som om det är det bästa sättet att hjälpa flyktingar. Vi har precis haft en biståndsfrågestund där jag poängterade det faktum att de flesta flyktingar befinner sig i närområdena. De flesta flyktingar vill få hjälp att bygga upp sina hemländer.

Vi har samtidigt sett hur situationen i våra länder de senaste åren har lett till nedbrutna välfärdssystem och gränskontroller mellan våra länder för att vi inte har koll på vilka personer som vistas i våra länder, på samma gång som de som kommer till våra länder knappast kan få ett varmt välkomnande och komma in i våra samhällen.

Inom Nordisk frihet är vi glada över att utskottet har valt att inte gå vidare med det här förslaget, även om vi kanske har andra motiv bakom. Vill man värna flyktingars hälsa och välmående och asylrätten måste fokus ligga på hur vi ska hjälpa dem som är mest utsatta, hur vi hjälper till där behoven är som störst, och hur vi samtidigt ska se till att våra länder är välfungerande, så at vi kan fungera och så att de som behöver hjälp kan få det.

Jag har inget annat yrkande än avslag på den här motionen, och jag hoppas att man i flykting- och asyldiskussioner framöver ska kunna hålla fokus på rätt saker, på hjälp till dem som behöver det.