Þetta innihald er ekki til á því tungumáli sem þú hefur valið, því sýnum við innihaldið á Danska.

DR Vokalensemble

I 2007 runder DR Radiokoret 75 år, og det markeres året igennem på behørig vis. I 2007 er det 70 år siden, at DR etablerede et kammerkor. I årenes løb har det også heddet Madrigalkoret og senest DR Radiokammerkoret, før det her i januar 2007 i en omstruktureret form debuterede som DR Vokalensemblet.

Koret har turneret rundt om i Danmark og det meste af Europa foruden i Australien, USA og Canada. Det har stået for et stort antal cd-indspilninger af en betydelig del af a cappella musikken med særligt eftertryk på romantisk og ny musik.

Et højdepunkt var opførelsen af Stockhausens Weltparlament, da København var europæisk kulturby. DR Vokalensemblets første hele sæson efter dannelsen i januar 2007 spænder fra et sjællandsk slot over regnskov og betonjungle til Ålborg Operafestival 2008.

Vokalensemblet vil i det hele taget være meget på farten med opførelser rundt omkring i både Danmark og Skåne. Ensemblet indleder sæsonen ved at medvirke i de traditionelle slotskoncerter på Ledreborg Slot sammen med DR RadioUnderholdningsOrkestret.

Derefter går turen til Radiohusets Koncertsal, hvor ensemblet vil synge dansk guldaldermusik under ledelse af Michael Bojesen, og i januar 2008 synger ensemblet en koncertrække med navnet ”Fra regnskov til betonjungle”.

Det er Vokalensemblets faste dirigent Fredrik Malmberg, der interesserer sig for de mere ukendte nicher i musikkens verden, som har taget initiativ til disse opførelser. Under det specielle navn gemmer der sig ny og gammel musik fra de to amerikanske kontinenter.

Men Malmberg er ikke kun til det ukendte – der bliver også plads til en markering af 300-året for Diderich Buxtehudes død ved en række koncerter i både København og Malmø. I efteråret 2007 får Vokalensemblet og Radiohusets Koncertsal besøg af den unge hollandske stjernedirigent Peter Dijkstra, som er chefdirigent for både Det Bayriske Radiokor og Sveriges Radios Kor.

Han vil bl.a. dirigere en Lørdagskoncert med sange af Brahms og Richard Strauss, og i april måned vil ensemblets 1. gæstedirigent, englænderen Stephen Layton, lede et Poulenc-program.

I foråret 2008 samarbejder Vokalensemblet med Aalborg Symfoniorkester om bl.a. et ungdomsprojekt, og så er ensemblet ’choir in residence’ ved Aalborg Operafestival 2008. Vokalensemblet slutter sæsonen af med deltagelse i ”World Symposium for Choirmusic”, som afholdes i København i juli 2008.