Þetta innihald er ekki til á því tungumáli sem þú hefur valið, því sýnum við innihaldið á Danish.

Tróndur Bogason

- 7 musicians (for solo-trombone and electroacoustics). Det nominerede værk fra Færøerne er et udpræget live-værk, der kun vanskeligt lader sig opleve på en optagelse.

Værket realiseres af 10 højtalere, der omgiver publikum, samt en solo-trombonist. Sidstnævnte spiller fra forskellige positioner på scenen og i forskellige retninger, iblandet de kortere og længere musikstumper fra højtalerne, der baseret på en polyrytmisk struktur.

Tonalt kredser værket omkring nogle enkle kvarttoneprægede celler, der repeteres og varieres. Makroskopisk falder værket i tre dele, hvoraf midterdelen er den vægtigste.

Denne midterdel refererer til en historie af Kafka, The Investigations of a Dog, hvor en gammel hund ser tilbage på sit liv som videnskabelig undersøger af sin races oprindelse og væsen.

Dette kald modtog hunden i sin ungdom da den overværede 7 hunde-musikanter, der på afgørende vis afveg fra gængs hundeadfærd, bl.a. ved at fremføre musik, der på én gang var dybt fascinerende og ubærlig.

I denne midterdel danner solisten og de elektronisk motiver tilsammen et koncerterende musikalsk rum i kraft af de to ”aktørers” med- og modspil til hinanden. Denne værkets centrale del omkranses af et indledende recitativ og en afrundende refleksion.

Tróndur Bogason er født i Tórshavn, hvor han allerede fra 9-års alderen modtog musikundervisning. Han var tidligt aktiv i det færøske rock-miljø, men blev gradvist også fascineret af den mere eksperimenterende nye musik.

I 1996 flyttede han til København, hvor han studerede komposition hos Sunleif Rasmussen, Ib Nørholm, Bent Sørensen og Hans Abrahamsen samt electroacoustics hos bl.a. Ivar Frounberg. Under et studieophold i Holland i 2003 studerede Bogason hos bl.a. Louis Andriessen, og i 2005 modtog han et 1-årigt arbejdslegat fra den færøske kulturfond.