339. Maria Stockhaus (Hovedindlæg)

Upplýsingar

Gerð
Framsöguræða
Ræðunúmer
339
Notandi
Speaker role
Den Konservative Gruppes talsperson
Dagsetning

Herr president, nordiska vänner! I går antog vi ett medlemsförslag med flera åtgärder för att minska hedersförtrycket i våra länder. Men det saknades en pusselbit, tyckte vi från Konservativa gruppen, och det gäller de barn och ungdomar som efter sommarlovet inte kom tillbaka till skolan. De sitter fast utomlands, de har möjligtvis blivit satta i religiösa skolor eller blivit bortgifta med någon som de inte känner och mot sin vilja. De behöver hjälp för att komma hem igen till våra länder.

För att klara av att hjälpa ett barn eller en ungdom som sitter fast utomlands krävs det lokala kontakter och mycket samarbete. Det är inte en enkel process att få loss de här barnen från länderna och tillbaka hem igen.

Det här förslaget går ut på att vi ska använda våra gemensamma resurser på beskickningarna utomlands för att snabbare kunna ta hem de här barnen och se till att de får gå i skolan igen. Det är en uppmaning till de nordiska regeringarna att ge i uppdrag till beskickningarna utomlands att samarbeta kring de här barnen.