Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Danish.

Hjælp nordiske børn hjem fra tvangsægteskaber

09.11.21 | Nyhet
Kaisa Juuso
Photographer
Magnus Fröderberg
Børn i Norden, som tvinges til udlandet for at blive giftet bort, skal hjælpes tilbage til deres nordiske hjemland. Velfærdsudvalget i Nordisk Råd anbefaler derfor et nordisk ambassadesamarbejde, der skal realisere denne alvorlige opgave.

Velfærdsudvalget i Nordisk Råd anbefaler de nordiske regeringer, at deres respektive udenrigsministerier samarbejder om og koordinerer deres aktiviteter for at kunne yde hurtig og effektiv hjælp til nordiske borgere, som lokkes til udlandet for herefter at blive udsat for tvangsægteskab. 


- Det bedste er naturligvis at forhindre, at børn og unge forlader landet, men eftersom det ikke altid lykkes, må de få hjælp til at komme tilbage hjem. At hjælpe børn og unge, som er tvunget ind i et ægteskab til at komme tilbage hjem kræver et godt lokalkendskab og kontakt til lokale myndigheder. Det her forudsætter samarbejde og koordinering mellem de nordiske ambassader eller konsulater, lyder det fra Kaisa Juuso, medlem af Velfærdsudvalget og den konservative partigruppe.   

De må få hjælp til at komme tilbage hjem

Kaisa Juuso Velfærdsudvalget

Æresrelateret vold findes i hele Norden 

I Nordisk Råd er der bred opbakning til forslaget, som omhandler en problematik, alle nordiske lande står med. 


- At bekæmpe æresrelateret vold handler om frihed. Helt enkelt, at bestemme over sit eget liv. Alt for mange liv begrænses i dag med henvisning til kultur og religion. Jeg ved, at mange stadigvæk i dag ikke begriber alvoren fuld ud. Æresrelateret vold og undertrykkelse findes i alle nordiske lande, uanset hvad man kalder det, siger Arman Teimouri fra Midtergruppen, der også bakker op om forslaget.