Þetta innihald er ekki til á því tungumáli sem þú hefur valið, því sýnum við innihaldið á Danish.

Philomela

Philomela er et kvinnekor med 40 sangere og holder til i Helsinki. Koret er bedst kendt for sin energiske og mindesværdige opførelser, som har berørt publikum i mange forskellige lande.

I dets 20 årige eksistens har koret turneret og fremført i Argentina, Brasilien, Kanada, Cuba, Japan og USA samt i mange europæiske lande.

Philomela afspegler menneskestemmen i alle skygger, fra sød til vred, fra blød til hård. I det opførsler bruger koret også bevægelser, visuelle effekter og bruger desuden det akustiske rum på en kreativ måde.

Hovedparten af repertoiret er sange fra samtidige finske komponister, som kombinerer elementer fra forskellige musikgenrer og eksperimenterer med stemmen i deres kompositioner.

Philomelas formål er at arbejde tæt sammen med komponister, bestille nye værk og virke som en forsøgsbase for nye musikalske idéer.

Hovedtemaet i Philomelas fremførsler er ofte naturens mysterier og kvindens mangfoldige følelsesliv. De dramatiske koreografier til værkerne bliver kreeret og instrueret af Päivi Järvinen.

Philomelas dirigent er Marjukka Riihimäki. Ud over egne konserter gæsteoptræder Philomela ofte sammen med professionelle symfoniorkestre samt til festivaler både i Finland og i udlandet.

Philomela har udgivet 5 CDer.