Þetta innihald er ekki til á því tungumáli sem þú hefur valið, því sýnum við innihaldið á Danish.

Schola Cantorum

Schola Cantorum er et kammerkor, som blev stiftet for 10 år siden af dets dirigent Hörður Áskelsson, kantor ved Hallgrímskirkjan i Reykjavík. Siden det start har koret spillet en betydningsfuld rolle på den islandske musikscene, ikke mindst i de musikaktiviteter, der er i Hallmgrímskirkjan.

I 1998 vandt koret førsteprisen ved en stor international korkonkurrence i Noyon i Frankrige. Schola Cantorum har turneret i Frankrige, Norge, Finland, Italien og Spanien.

Korets sidste store bedrift udenfor Island var i Paris i 2004, hvor det fremførte sammen med det kendte alternative rock band Sigur Rós i “Hfafnagaldur Óðins”.

Schola Cantorums repertoire spænder fra musik fra renæssancen og barokken til nutidig musik primært af islandske komponister. Koret har i den forbindelse bestilt og uropført mange nye islandske kompositioner.

Koret har udgivet en lang række CDere samt deltaget i udgivelser af korværker af blandt andre Jón Leifs, som er blevet udgivet af BIS. På programmet i år har koret tre uropførelser af den islandske komponist Hafliði Hallgrímsson, John Speight og Sigurður Sævarsson.

Desuden skal koret fremføre Händel’s “Israel in Egypt”, nutidig skandinavisk musik og deltage ved en international korfestival i Bochum. Schola Cantorum er fornylig blevet et professionelt kor og blev i 2006 udpeget til “City of Reykjavik Official Music Group”.