Þetta innihald er ekki til á því tungumáli sem þú hefur valið, því sýnum við innihaldið á Swedish.

Nordens tält i Almedalen 2019

30.06.19 | Viðburður
I Nordens tält har vi sju arrangemang som behandlar några av av vår tids viktigaste samhällsfrågor, i såväl Sverige som Norden. Kom till Nordens tält och skaffa dig en nordisk vinkel på Almedalen 2019!

Upplýsingar

Dates
30.06 - 01.07.2019
Time
17:15 - 18:45
Location

Tavernatältet
Strandvägen 4
Svíþjóð

Är yttrandefrihet och demokrati värt att slåss för? Hur fort och smidigt kan en nyanländ bli nyanställd – kanske vet våra grannar i norden bäst hur man gör? Eller hur beskrivs Sverige i Ryssland och vice versa? Har vi glömt ungdomarna i glesbygden och vilka följder har det? 

En robot från Finland som heter Naomi kommer också att finnas med oss i Nordens tält – kom och möt henne!

Nordens tält erbjuder också i år ett fullspäckat program med samhällsdebatter på hög nivå med nordisk vinkel. Kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) är med i samtalet då det nordiska programmet invigs på söndagen 30.6.

På måndagen 1.7 har vi många spännande talare med oss, Anna Lena Laurén, nordisk korrespondent för DN i Moskva, Vladimir Pozner – en av Rysslands mest kända journalister, Alexandra Davidsson från Medveten konsumtion, Tove Kjellander barnrättsexpert, Jóhan Pauli Helgason från Visit Färöarna, Frida Boisen – en digital profil, Liisa Talonpoika Finlands ambassadör i Sverige och Bertel Haarder en dansk  politiker - en nordisk profil från Danmark.