Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Danish.

Ny nordisk og russisk vidensplatform inden for HIV og tuberkulose

17.12.18 | Nyhet
Bekæmpelse og forebyggelse af HIV og relaterede infektioner. Foto: Scanpix

Bekæmpelse og forebyggelse af HIV og relaterede infektioner. Foto: Scanpix

Photographer
Foto: Scanpix

Bekæmpelse og forebyggelse af HIV og relaterede infektioner.

Det toårige samarbejde mellem Norden og Nordvestrusland resulterer i oprettelsen af en ny platform for deling af viden og erfaring om best practice inden for bekæmpelse og forebyggelse af HIV og relaterede infektioner. 

- Vi er meget tilfredse med resultaterne og den entusiasme, alle parter lægger i arbejdet, lød det fra talerstolen fra seniorrådgiver i Nordisk Ministerråd Kåre Geil hos Consulate General of Finland i St. Petersburg. Her har over 50 eksperter fra Nordvestrusland og Norden været samlet for at forholde sig til resultaterne af samarbejdsprojektet Mobilizing Resources for Better Response: HIV&Co, 2017-2018. Og for at se fremad mod 2019. Centralt står dannelsen af et fagligt netværk og en platform for deling af viden og best practice.    

Vi er meget tilfredse med resultaterne og den entusiasme, alle parter lægger i arbejdet.

 

 

Seniorrådgiver i Nordisk Ministerråd Kåre Geil

Forebyggelse rettet mod unge      

Samarbejdsprogrammet har bragt vigtig viden mellem Norden og Rusland i forhold til forebyggelse af HIV - bland andet med fokus på unge. Russiske specialister har i den forbindelse indhentet inspiration fra islandsk indsats med fokus på risikoadfærd og unge samt forebyggelses- og behandlingsaktiviteter i Sverige og Finland.   
 

Styrke sundhedstiltag

I St. Petersburg i Rusland og i Helsinki i Finland har der været afholdt workshops for at styrke indsatsen mod tuberkulose med deltagelse af læger og specialister på området. Og i Pskov Regionen i Rusland har 40 studerende deltaget på en frivillig camp.     

Samarbejdet fortsætter med fokus på antibiotikaresistens  

Det nuværende 2årige samarbejde har skabt en solid struktur for et videre samarbejde. Dette samarbejde mellem Nordvestrusland og de nordiske lande vil fortsætte de næste 2 år med fokus på at øge viden om antibiotikaresistens både blandt sundhedspersonale og befolkningen. 
 

Mobilizing Resources for Better Response: HIV&Co, 2017-2018.
Photographer
.

Mobilizing Resources for Better Response: HIV&Co, 2017-2018

Contact information