Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Dansk.

Nordiske sundhedsministre holder nyt statusmødes om corona

02.04.20 | Nyhet
Medical staff in action
Fotograf
Niels Christian Vilmann, Scanpix
I dag blev der for anden gang afholdt møde i Nordisk Ministerråd om status og håndtering af corona i de nordiske lande.

Sundhedsministre fra de nordiske lande, inklusiv Grønland, Færøerne og Åland, deltog ligesom sidst på det uformelle videomøde om COVID-19 i regi af Nordisk Ministerråd for Social- og Sundhedspolitik. I forbindelse med, at Danmark i år har formandsskabet for Ministerrådet, var den danske sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke vært for mødet. 

- Det er vigtigt, at vi løbende holder hinanden opdateret om, hvordan vi i de nordiske lande hver især håndterer den enorme, fælles udfordring, vi står overfor med COVID-19. Der er utvivlsomt meget at lære af COVID-19-pandemien, både i Norden og i resten af verden, og vi må stå sammen om at komme bedst muligt ud af denne globale krise, siger Magnus Heunicke.  

Det er vigtigt, at vi løbende holder hinanden opdateret om, hvordan vi i de nordiske lande hver især håndterer den enorme, fælles udfordring, vi står overfor med COVID-19. Der er utvivlsomt meget at lære af COVID-19-pandemien, både i Norden og i resten af verden, og vi må stå sammen om at komme bedst muligt ud af denne globale krise

Sundheds- og ældreminister i Danmark, Magnus Heunicke

Nuværende tiltag og exit-strategier

På videomødet blev nye tiltag siden sidste møde drøftet. Foreløbige effekter af de nuværende COVID 19-indsatser samt exit-strategier for genåbningen af landene var også på dagsordenen under dagens møde.

 

Nordisk samarbejde inden for sundhed og velfærd

Det nordiske samarbejde inden for sundhed og velfærd drejer sig om, at alle nordiske borgere skal have social og sundhedsmæssig tryghed og rettigheder. Vi arbejder for at forebygge ulighed og at undgå marginalisering af udsatte og sårbare grupper i samfundet. Samtidig fremmer vi innovation og forskning for at skabe bedre velfærdsløsninger i fremtiden.