Þetta innihald er ekki til á því tungumáli sem þú hefur valið, því sýnum við innihaldið á Danska.

Folkemødet 2022: Mor, jeg er ensom

18.06.22 | Viðburður
alt=""
Ljósmyndari
Martin Zachrisson/norden.org
For mange unge i Danmark og i Norden kæmper med psykiske udfordringer. Det går ud over trivslen, kan føre til isolation og i yderste konsekvens vælger nogle unge at tage livet af sig selv. Hvorfor kan det gå så galt og hvad kan vi gøre ved det?

Upplýsingar

Dagsetning
18.06.2022
Tími
11:30 - 12:30
Staðsetning

Folkemødet
Ydermolens Debattelt (G8)
Allinge
Danmörk

Gerð
Debatmøde

For mange unge i Danmark og i Norden kæmper med psykiske udfordringer. Det går ud over trivslen, kan føre til isolation og i yderste konsekvens vælger nogle unge at tage livet af sig selv. Med udgangspunkt i unge-beretninger fra virkeligheden skal vi drøfte, hvorfor kan det gå så galt, og hvad kan vi gøre ved det.

Hver dag tager 10 personer i Norden sit eget liv og psykisk mistrivsel har i flere år før Covid19 været et stigende problem. Pandemien har forstærket det og ramt sårbare unge ekstra hårdt. Og nu kan vi se konsekvenserne. Tal fra Norge viser, at der har været stigning i konsultationer i deres sundhedssystem med børn og unge, der lider af angst og depression. I Finland er selvmordstal høje, selvom landet er kåret som verdens lykkeligste. Og i Danmark lyder det fra Børnetelefonen at henvendelser angående unge med psykiske udfordringer stiger.

I Nordisk Råd har man vedtaget nulvision for selvmord og i Nordisk Ministerråd har man ligeledes fokus på at forbedre den psykiske mistrivsel blandt børn og unge. Det kommer vi også til at høre mere om.  

Panel

  • Rebecca Emilie Baltzer Stidsen, lokalkoordinator, Headspace - Det Sociale Netværk 
  • Bente Helms, næstformand, SIND 
  • Anne Camilla Hilton, Nordisk Ministerråd     
  • Rasmus Emborg, præsident, Ungdommens Nordiske Råd 
  • Rikke Alice Bille, Skole og Forældre / forældrerådgivningen  

Moderator: Sofie Østergaard, tv vært