Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Dansk.

Svanemærket flyver højt på Nordens himmel

04.12.19 | Nyhet
Swan Label 30 Years
Fotograf
Unsplash.com
Svanemærket fylder 30 år. Og aldrig har dets aktualitet været større. Det har betydning for 27 millioner forbrugere i Norden. Og det har betydning for klimaet i hele regionen.

- Svanemærket er til for dig og mig, for os alle, lyder det enstemmigt fra direktørerne bag Svanemærket, Anita Winsnes, Ragnar Unge, Martin Fabiansen, Riikka Holopainen og Elva Rakel Jónsdóttir. Anledning er Svanemærkets 3o års fejring. Og direktørerne kommer i den forbindelse med et ønske til os alle: - Gå ud og lev din svanehistorie, det er enklere end du tror.  

Jubilæumsberetning - Svanemærket 30 år

Svanemærkets egen historie kan alle nu læse om i jubilæumsberetning Svanemærket 30 år – Jubilæumsberetning for det nordiske miljømærket, skrevet af Tormod Lien. Beretningen tager læseren helt tilbage til 1893 og de første svanemærkede produkter. Og den fører os igennem Svanemærkets historie fra 1989, hvor Nordisk Ministerråd indførte et harmoniseret frivillig mærkningsordning.

Gå ud og lev din svanehistorie, det er enklere end du tror

Svanemærkets direktører

En miljø-guide for 27 millioner mennesker

Svanemærket er med sine 30 år på vingerne blevet fuldvoksen, og dens eksistens er vigtig. Den guider producenter og forbrugere i miljørigtige valg, som gavner dem selv. Og den bidrager konkret til at reducere klimaudslip, mindske ressourceforbrug og forbrug af sundheds- og miljøskadelige stoffer samt styrke biodiversitet i hele Norden.