Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Swedish.

Lyssna på Nordic Talks live från COP26!

31.10.21 | Nyhet
Nordic Talks goes to Cop26
Photographer
norden.org
Den livesända samtals- och poddserien Nordic Talks är på plats i Glasgow under FN:s klimatkonferens 2021. Lyssna på våra åtta inspirerande samtal om ämnen som havens ekosystem, sjöfart, energiomställningar, hållbar design, konst och teknik – och mycket mer.

Klimatkrisen är här och vi måste agera nu. Vi måste sätta i gång omedelbart om vi ska ha en chans att nå det långsiktiga målet i Parisavtalet om att hålla temperaturökningen på långt under 2 °C.

Nordic Talks erbjuder nya perspektiv på sätt att främja en mer hållbar och socialt rättvis framtid. Under COP26 kommer Nordic Talks att arrangera åtta samtal som täcker allt från klimatåtgärder i Arktis till gröna och beboeliga städer i Afrika.

I samtalen medverkar framstående forskare, ungdomsdelegater och andra ledande röster om klimatförändringen. Samtalen kommer att kretsa kring vad som krävs för att få världen att agera på klimatkrisen. Se livesändningarna och delta i diskussionen!

Intresserad av Nordic Talks?

I poddserien medverkar talare som varumärkesgurun Simon Anholt, EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager och Harvardprofessorn och författaren Shoshana Zuboff. I det senaste avsnittet, ”Women, equality, and economic power”, kan du höra Sydafrikas tidigare vicepresident Phumzile Mlambo-Ngcuka.

FN:s klimatkonferens 2021

FN:s 26:e klimatkonferens COP26 hålls i Glasgow mellan den 31 oktober och den 12 november. Medlemsländernas årliga sammankomst är det viktigaste mellanstatliga forumet för förhandlingar om hur man ska hantera klimatförändringen, och årets klimatkonferens är extra viktig. Det blir första gången sedan Parisavtalet ratificerades som parterna har uppmanats att utvärdera sitt klimatarbete under de senaste fem åren och förhoppningsvis förbinda sig till ännu högre ambitioner.

Om Nordic Talks

Nordic Talks är ett initiativ från Nordiska rådet och Nordiska ministerrådet som ger ett utrymme för begrundan och utbyte av inspiration om hur man agerar i hållbarhetsfrågor i vardagen. Alla avsnitt av Nordic Talks har fokus på FN:s mål för hållbar utveckling och alla kommer med specifika idéer om hur vi som vanliga medborgare kan göra skillnad – här och nu. Syftet är att inspirera människor att agera, från gejmare och tekniknördar till matälskare och beslutsfattare. Därför avslutas varje samtal med konkreta åtgärdspunkter. Sådana behövs för att göra klimatåtgärder begripliga – för alla.