Þetta innihald er ekki til á því tungumáli sem þú hefur valið, því sýnum við innihaldið á Danska.

Nordlys over Washington

20.02.13 | Fréttir

Nordic Cool 2013: Opening Night at Kennedy Center

Nordlys og ærkenordisk musik markerede tirsdag den festlige og storstilede åbning af kulturfestivalen Nordic Cool 2013 i den amerikanske hovedstad.

Indbyggerne i Washington blev tirsdag aften vidne til noget at et særsyn. Byens berømte J.F. Kennedy Center lå nemlig badet i kunstigt nordlys af den danske lyskunstner Jesper Kongshaug. Og inden for i den markante bygning kunne et festklædt publikum nyde musik fra blandt andre Sibelius, Grieg og Carl Nielsen. Det skete, da kunst- og kulturfestival Nordic Cool 2013 slog dørene op for det amerikanske publikum.

Åbningen markerede starten på fire ugers nordiske kunst- og kulturnedslag i Washington. Kultur- og samarbejdsministrene fra de nordiske lande deltog i indvielsen sammen med generalsekretæren for Nordisk Ministerråd. I sin tale til det amerikanske publikum fremhævede generalsekretær Halldór Ásgrímsson de nordiske kerneværdier, amerikanerne nu kan se frem til at lære nærmere at kende:

- De nordiske lande og det nordiske samarbejde bygger på fælles værdier som ligestilling, tillid, tolerance og antidiskriminering. Disse nordiske kerneværdier gennemstrømmer festivalens kulturelle og politiske program de næste fire uger, sagde Halldór Ásgrímsson.

Under indvielsen af Nordic Cool talte også Sveriges kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth og minister for nordisk samarbejde, Ewa Björling. Sammen med Halldór Ásgrímsson fremhævede begge, hvor stort et brand Norden netop nu har internationalt.

Under indvielsen bød de amerikanske værter også på Ny Nordisk Mad og en rundtur på Nordic Cools store udstillinger og program. Programmet stiller skarpt på blandt andet nordisk design, arkitektur, velfærd, ligestilling og grøn vækst.

Nordic Cool 2013 er en nordisk kulturfestival i Washington. Nordic Cool 2013 er blevet til i et samarbejde mellem John F. Kennedy Center for the Performing Arts, Nordisk Ministerråd og de nordiske ambassader i Washington og de respektive kunst- og kulturudvekslingsorganer i de nordiske lande, samt Grønland, Åland og Færøerne