Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

Fundur fólksins 2022

Fundur fólksins Island
Fotograf
Fundur fólksins
16. og 17. september i Reykjavik, Island

Islands demokratifestival, Fundur fólksins, afholdes i og omkring Nordens Hus i Reykjavik.

Fredag den 16. september vil der være fokus på børn og unge, og lørdag er afsat til alle, der er interesserede. Begge dage er der arrangementer med fokus på nordisk samarbejde.

Arrangementer

Alle angivne tidspunkter er lokal tid (GMT)

16. september kl. 13.00 Spirer til fremtiden – hvordan og hvad skal vi dyrke i et klima i forandring?

Klimakrisen indebærer både udfordringer og nye muligheder for landbruget. Hvordan tilpasser vi dyrkningen til et stadig varmere klima, og er der mulighed for at udvide produktionen og begynde at dyrke nye typer afgrøder på de nordiske breddegrader?

16. september kl. 14.00 Nordisk klimahandling – står vi sammen?

Vil en fælles nordisk klimapolitik gøre det nemmere at nå målet om et bæredygtigt Norden? Og hvordan sikrer vi, at de politiske beslutninger afspejler perspektiverne hos børn og unge, som er dem, der bliver ramt hårdest af klimaforandringerne?

17. september kl. 13.00 I trit med naturen – fordelene ved naturbaserede løsninger i bymiljøer

Hvordan kan vi skabe bymiljøer, der fungerer i samspil med naturen i stedet for at modarbejde den? Seminaret byder på to forelæsninger om blågrønne løsninger i bymiljøer efterfulgt af en paneldebat med repræsentanter fra Reykjavik kommune, sundhedssektoren og en selvinitieret, lokal ngo.

17. september kl. 14.00 Klimaskurken bliver grøn – byggebranchens rolle

Byggebranchens fremtid skal være bæredygtig, men hvordan skal vi bygge i fremtiden? Med hvilke typer materialer? Og hvilken rolle spiller arkitekturen i forhold til en bæredygtig omstilling af byggebranchen?