10 initativer nominert til Nordisk råds miljøpris 2018

07.09.18 | Nyhet
Miljøprisen 2018
Photographer
Heidi Orava/norden.org
Plast i havet, bærekraftig drikkevann, maritimt søppel og næringsgjenvinning fra avløpsvann er noen av områdene de 10 nominerte til Nordisk rådet miljøpris 2018 dreier seg om. Årets tema for miljøprisen er initiativer som beskytter livet i havet.

Jeg har alltid fulgt Nordisk råds miljøpris med stor interesse, for hver gang er det med mange varierte og progressive initiativer som viser oss veien mot en bærekraftig framtid

Katrín Jakobsdóttir, Islands statsminister

Islands statsminister Katrín Jakobsdóttir presenterte de 10 nominerte initiativene 7. september i forbindelse med demokratifestivalen LÝSA i Akureyri på Island. Katrín Jakobsdóttir framhevet betydningen av Nordisk råds miljøpris:

“Jeg har alltid fulgt Nordisk råds miljøpris med stor interesse, for hver gang er det med mange varierte og progressive initiativer som viser oss veien mot en bærekraftig framtid.“

Med årets tema vil den nordiske bedømmingskomiteen belønne initiativer som støtter FNs bærekraftmål for 2030, og utviklingsmål nummer 14 på FNs agenda handler spesifikt om livet i havet.

Danmark

Finland

Færøyene

Grönland

Island

Norge

Sverige

Åland

Om Nordisk råds miljøpris

Miljøprisen gis til en nordisk organisasjon, et foretak eller en person som på en forbilledlig måte har greid å integrere respekten for miljøet i sin virksomhet eller gjerning, eller som på annen måte har gjort en ekstraordinær innsats for miljøet.

Nordisk råds miljøpris deles ut for 24. gang, og vinneren offentliggjøres 30. oktober 2018 i forbindelse med Nordisk råds sesjon i Oslo. Prisen er på 350 000 danske kroner.

I fjor gikk miljøprisen til bedriften RePack fra Finland for gjenbruksemballasje og retursystemer for e-handel.

Ekstern kontakt

Prosjektleder for Nordisk råds miljøpris

Kristín Ingvarsdóttir

kristini@nordichouse.is

Mobil: +354 894-0626