Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Danish.

Kom tæt på de nominerede til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris

01.11.21 | Arrangement
Nominerade till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2021
Photographer
Norden.org
Kom og hør en debat mellem de nominerede om, hvad nordisk børne- og ungdomslitteratur er og kan.

Informasjon

Dates
01.11.2021
Time
16:00 - 17:30
Location

Nordatlantens Brygge
Strandgade 91
1401 Copenhagen
Danmark

Kom og hør en debat mellem de nominerede om, hvad nordisk børne- og ungdomslitteratur er og kan. Fjorten nordiske billedbøger, ungdomsromaner og fremtidseposser er nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2021. Årets nominerede handler blandt andet om social bæredygtighed og nutidens klimakrise. De behandler også spørgsmål som identitet, eksistens og seksualitet og skildrer det sociale kredsløb, som vi alle er en del af. Vi har allieret os med adjunkt og ph.d. Nadia Mansour. Hun vil styre slagets gang og sørge for, at vi får smagsprøver fra de nomineredes værker.

Arrangeres af Nordisk Samarbejd og Nordatlantens Brygges litteratursalon NordOrd.

Vinnaren offentliggörs den 2 november

Vinnaren av för Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris presenteras tillsammans med vinnarna av Nordiska rådets övriga priser den 2 november i Köpenhamn i förbindelse med Nordiska rådets session. Vinnaren mottar prisstatyetten ”Nordlys” och 300 000 danska kronor.

Om Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris

Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris utdelades första gången i 2013 och är resultatet av de nordiska kulturministrarnas mångåriga önskan att förstärka och lyfta fram barn- och ungdomslitteraturen i Norden. Priset får till ett skönlitterärt verk för barn och unga som skrivits på ett av de nordiska språken. Verket kan kombinera text och bilder och ska uppfylla höga litterära och konstnärliga krav.

Syftet med Nordiska rådets fem priser är att öka intresset för den nordiska kulturgemenskapen och det nordiska miljösamarbetet samt att erkänna framstående konstnärliga och miljömässiga insatser. 

Mød de nominerede til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2021.

Mere information: www.norden.org/bulitpris

Contact information