5.
Greinargerðir samstarfsráðherranna

5.1.
Munnleg skýrsla samstarfsráðherranna, skjal 10/2021

91
Bertel Haarder
Erindi

Tak, hr. præsident. Og tak til Thomas Blomqvist for redegørelsen, og tak for de mange og lange forhandlinger, vi har haft om budgettet. Tak, fordi vi fandt en løsning.

92
Mikko Kinnunen
Andsvar

Hyvä presidentti, ministerit, ystävät! Nyt on aika katsoa koronan yli eteenpäin. Meillä on pula monen alan työntekijöistä, ja se on kasvun este.

93
Thomas Blomqvist
Svar við athugasemd

President, om det passar så skulle jag kort kommentera det som Nordiska rådets president Bertel Haarder här lyfte fram: Förhandlingarna som vi har haft, som har varit långa och intensiva, goda såda

94
Kjell-Arne Ottosson
Andsvar

Herr president! Som ordförande i Nordiska rådets utskott för kunskap och kultur vill jag börja med att tacka Thomas Blomqvist för budgetkompromissen.

96
Jorodd Asphjell
Erindi

Først vil jeg takke for redegjørelsen og ikke minst for det møtet presidiet hadde sammen med samarbeidsministrene tidligere i dag. Det var et veldig viktig møte.

97
Linda Modig
Erindi

Herr president, bästa kollegor! Nordens kanske största tillgång är den fria rörligheten och passfriheten. På senare år har vi sett hur de här friheterna gång på gång har utmanats.

98
Erindi

Tusind tak. Kære nordiske magthavere, visse ting er som ilt, det er først, når de er væk, at man indser, hvor livsnødvendige de er.

5.2.
Greinargerð um vinnu vegna stjórnsýsluhindrana milli landa, skjal 12/2021